X

Czego szukasz?

Przepis
KaszaPrzekąski na ciepło

Mamałyga z twarogiem

Składniki

  • 200 g kaszy kukurydzianej
  • 300 g twarogu
  • 800 ml wody
  • 100 g boczku wędzonego lub słoniny
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz 

 

Sposób przygotowania

Wlej do garnka wodę, posól i zagotuj. Wsyp kaszę kukurydzianą. Gotuj na małym ogniu około 5 minut. Kiedy mamałyga zgęstnieje, wyłącz ogień. Na drugiej patelni rozgrzej olej, przesmaż pokrojoną cebulę z boczkiem do zrumienienia. Na talerz nałóż mamałygę, po- syp twarogiem, posiekanym szczypiorkiem i cebulą z boczkiem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również