X

Czego szukasz?

Przepis
Makaron

Makaron ze szpinakiem i z pesto

Składniki

  • makaron 250 g - grube nitki
  • szpinak świeży lub mrożony 200 g
  • pesto
  • cebula
  • czosnek - 5 ząbków
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • ewentualnie posiekane orzechy włoskie

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, cebulę drobno pokroić, zeszklić na oliwie z oliwek, dodać czosnek i następnie szpinak, całość smażyć ok. 10 minut, dodać pół słoiczka pesto (ok. 100 g), wymieszać z makaronem. Całość można posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również