X

Czego szukasz?

Przepis
Makarony, kasze, ryżWielkanocZupy

Żur z maślanki lub serwatki

Składniki

  • 2 szklanki wywaru z jarzyn
  • kostka rosołowa
  • 2 szklanki maślanki lub serwatki
  • 1  łyżka mąki
  • 6 niewielkich ziemniaków
  • pół szklanki śmietany
  • pół łyżeczki kminku

Sposób przygotowania

Maślankę lub serwatkę zagęścić mąką, rozbić mątewką, wlać do gorącego wywaru z jarzyn z rozpuszczoną w nim kostką rosołową, w którym uprzednio ugotowano obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsypać kminek, osolić, zaprawić kwaśną śmietaną.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również