X

Czego szukasz?

Przepis
Owoce morza

Krewetki z grilla

Składniki

  • 1 krewetka olbrzymia w pancerzu na osobę (ok. 400 g mięsa)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • po ćwierć łyżeczki: białego pieprzu, oregano, tymianku, bazylii, soli cebulowej
  • ćwiartka cytryny
  • 30 ml oliwy

Sposób przyrządzania

Krewetkę po rozmrożeniu wyjmujemy z pancerza. Z podanych składników przygotowujemy marynatę: Czosnek siekamy, mieszamy z przyprawami i oliwą. Smarujemy marynatą krewetkę i odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny. Następnie nabijamy krewetkę na szpadkę szaszłykową i układamy na grillu. Po upieczeniu podajemy z zieloną sałatą i ćwiartką cytryny.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również