X

Czego szukasz?

Przepis
Baranina, Jagnięcina

Gulasz z jagnięciny Macieja Kuronia

Składniki

  • 1 kg jagnięciny bez kości
  • 750 ml wywaru warzywnego (może być z kostki)
  • 600 g pomidorów
  • 1 główka czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 100 ml oliwy lub oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Czosnek siekamy lub rozgniatamy. Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Mięso obsmażamy na oliwie, dodajemy do niego szklankę ciepłego wywaru, czosnek a następnie pozostały wywar. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i przekładamy do brytfanki. Na wierzchu układamy plastry pomidorów. Wkładamy na 30 minut do nagrzanego do 170ºC piekarnika. Potrawę podajemy posypaną natką pietruszki.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również