X

Czego szukasz?

Przepis
Owoce morza

Raki po radziwiłłowsku

Składniki

  • 30 sztuk raków
  • 250 ml śmietany 18-22 %
  • 50 g obranych ze skórki i posiekanych migdałów
  • 100 g tartego, żółtego sera
  • pęczek koperku
  • 4 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Raki przygotowujemy według przepisu podstawowego. Po wyjęciu z wody wyjmujemy mięso z szyjek i kleszczy. Brytfankę lub żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy w nim mięso z raków, zalewamy śmietaną doprawioną solą i pieprzem, posypujemy tartym, żółtym serem i migdałami. Wkładamy na ok. 10 minut do nagrzanego do 180ºC piekarnika. Podajemy z posiekanym koperkiem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również