X

Czego szukasz?

Przepis
Owoce morzaTarty, quiche i zapiekankiWalentynki

Zapiekanka krewetkowa z serem feta

Składniki

  • 400 g krewetek tygrysich
  • 30 dag sera feta
  • oliwa
  • 2 posiekane cebule
  • oregano, sól, pieprz
  • 0,5 kg pomidorów przetartych ( lub z puszki )

Sposób przyrządzania

Cebulę smażymy na złoty kolor, dodajemy przetarte pomidory, sól pieprz, oregano. Tak przygotowany sos dusimy kilkanaście minut.Krewetki myjemy,rozdzielamy na sześć porcji i układamy w naczyniach kamionkowych ( lub żaroodpornych ),polewamy sosem i obsypujemy natką pietruszki.Fetę kroimy w grube plastry,każdy z nich kładziemy w naczyniu i zapiekamy w średnio gorącym piekarniku około 30-40 minut.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również