X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 400 g krewetek tygrysich
  • 30 dag sera feta
  • oliwa
  • 2 posiekane cebule
  • oregano, sól, pieprz
  • 0,5 kg pomidorów przetartych ( lub z puszki )

Sposób przygotowania

Cebulę smażymy na złoty kolor, dodajemy przetarte pomidory, sól pieprz, oregano. Tak przygotowany sos dusimy kilkanaście minut.Krewetki myjemy,rozdzielamy na sześć porcji i układamy w naczyniach kamionkowych ( lub żaroodpornych ),polewamy sosem i obsypujemy natką pietruszki.Fetę kroimy w grube plastry,każdy z nich kładziemy w naczyniu i zapiekamy w średnio gorącym piekarniku około 30-40 minut.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również