X

Czego szukasz?

Przepis
Placki i naleśnikiŚniadania

Placki z jabłkami i miodem

Składniki

  • 170 g mąki (około 1 szklanki)
  • 150-200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 2 małe jabłka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia, jajko, cukier, cynamon oraz trochę soli do smaku. Mieszaj trzepaczką lub mikserem do połączenia składników.
Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki dodaj do ciasta dokładnie wymieszaj. Ciasto nakładaj niewielkimi porcjami na rozgrzaną olej.
Smaż na złoto z obu stron. Przed podaniem osącz z nadmiaru tłuszczu. Placuszki podaj ciepłe z ulubionym miodem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również