X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 2 jabłka
  • 2 jajka 
  • 200 ml mleka
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej 
  • olej do smażenia

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Kasia

    Panie Jakubie!!! Kocham Pana za te przepisy!!!!! Rewelacja!!!!! Szybko łatwo i przyjemnie i najważniejsze że rodzina wcina szybciej niż stawiam na stole pozdrawiam gorąco

    • Jakub Kuroń

      Kasiu,
      Bardzo dziękuje za przemiłe słowa. Takie komentarze naprawdę napędzają do dalszej pracy.
      Pozdrawiam i ściskam ciepło 🙂

  2. Mirka

    Super przepis, placuszki są przepyszne i szybko się je robi.

    • Jakub Kuroń

      Mirka,
      Niezwykle miło mi czytać takie słowa z samego rana. Dziękuje, dzięki nim dzień stanie się lepszy 🙂
      Pozdrawiam Ciepło!!!

  3. Ewelina

    Bardzo pyszne racuchy bez drożdży polecam serdecznie. Wychodzą idealne 🙂

    • Jakub Kuroń

      Ewelina,
      Dzięki wielkie za komentarz.
      My również przepadamy za tymi racuchami, są naprawdę błyskawiczne.
      Zapraszam częściej i Pozdrawiam 🙂

  4. ewa2204

    Takie ołatki idą ze mną od dzieciństwa, a już mam dorosłe wnuczki, które też je uwielbiają.
    Tylko u mnie jabłka są w plastrach – tylko środek wydrążony. Jeden plaster jabłka z dziurką w jednym placuszku. Pozdrawiam

    • Jakub Kuroń

      Pysznie Pani opowiada. Proszę pozdrowić wnuczki 🙂

  5. Monika

    Moja rodzina uwielbia te placki!! Szybko się robi i są przepyszne. U nas często serwuje je na podwieczorek. Zawsze z tego przepisu polecam dla zabieganych

    • Jakub Kuroń

      Przepis Bogusi- rewelacja 🙂

Sprawdź również