X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 2 jabłka
  • 2 jajka 
  • 200 ml mleka
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej 
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Jabłka podziel na ćwiartki, obierz ze skóry, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry. Do jabłek dodaj resztę składników i wszystko dokładnie wymieszaj. Smaż na oleju na średnio rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.

Podawaj posypane cukrem pudrem.  

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  1. Panie Jakubie!!! Kocham Pana za te przepisy!!!!! Rewelacja!!!!! Szybko łatwo i przyjemnie i najważniejsze że rodzina wcina szybciej niż stawiam na stole pozdrawiam gorąco

  2. Bardzo pyszne racuchy bez drożdży polecam serdecznie. Wychodzą idealne 🙂

  3. Takie ołatki idą ze mną od dzieciństwa, a już mam dorosłe wnuczki, które też je uwielbiają.
    Tylko u mnie jabłka są w plastrach – tylko środek wydrążony. Jeden plaster jabłka z dziurką w jednym placuszku. Pozdrawiam

  4. Moja rodzina uwielbia te placki!! Szybko się robi i są przepyszne. U nas często serwuje je na podwieczorek. Zawsze z tego przepisu polecam dla zabieganych

Sprawdź również