X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy wegetariańskiePotrawy z grillaPrzekąskiPrzekąski na zimno

Bakłażan grillowany, faszerowany twarogiem z dodatkiem świeżych ziół 

Doczekaliśmy się, w końcu piękna, słoneczna wiosna i można grillować. Ja uwielbiam grillować, cały rok czekam na ten czas. Bakłażan to warzywo, które dzieli ludzi, jedni go kochają inni troszkę mniej 🙂 Ja uwielbiam, a podpowiem Wam.. Bakłażan uwielbia sie z oliwą i to jest sekret pysznego bakłażana. Dlatego przygotowując to warzywo, że bójcie się użyć dużej ilości oliwy, on ją całą wypije. Bakłażan grillowany, faszerowany twarogiem z dodatkiem świeżych ziół to fantastyczne połączenie smaków. Koniecznie wypróbuj na najbliższym grillowaniu. 

Bakłażan grillowany, faszerowany twarogiem z dodatkiem świeżych ziół 

Składniki:

  • 200 g twarogu 
  • Garść świeżej bazylii
  • Garść świeżej mięty
  • Pół czerwonej papryki
  • Kiełki słonecznika lub np. rzodkiewki 
  • Bakłażan 
  • Oliwa 
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Bakłażana pokrój w cienkie plasterki, pokrój wzdłuż warzywa. Następnie każdy kawałek bakłażana grilluj na patelni grillowej z dwóch stron. Każdy plaster warzywa w czasie grillowania posmaruj oliwą z dwóch stron. Bakłażan lubi oliwę i potrzebuje jej, by dobrze smakować. 

Krok 2:

Kozi twaróg włóż do miseczki, następnie dodaj poszatkowane zioła, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. 

Krok 3:

Na grillowane i wystudzone kawałki bakłażana, nakładaj twaróg z ziołami, następnie kawałek papryki oraz kiełki. Na koniec zwiń w roladkę. Bakłażan jest tłusty od dodatku oliwy, więc roladki nie będą się odwijać.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.

A więcej pysznych pomysłów na grillowanie znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również