Potrawy wegetariańskiePrzekąski na zimnoWielkanoc
Pasta jajeczna Macieja Kuronia
Pasta jajeczna to jedna z najbardziej popularnych past, które bez problemu wykonacie w domu. Do zrobienia jej, nie potrzebujecie zdolności kulinarnych, a zaledwie garnek, miskę, nóż, widelec. Taką pastę możecie przygotować sobie dzień wcześniej, świetnie smakuje, po spędzonej nocy w lodówce. Z dodatkiem zieleniny odnajdzie się idealnie na świeżym pieczywie. Koniecznie wypróbujcie, jeśli jeszcze nie mieliście okazji. Zapraszam przepis poniżej:
Pasta jajeczna Macieja Kuronia
Składniki:
- 4 jajka rozmiar L ugotowane na twardo
- 4 łyżki majonezu, śmietany lub np. jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku lub np. dymki, pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Krok 1:
Jajka ugotuj na twardo, ok 7 minut od momentu, gdy woda zacznie się gotować. Następnie przełóż ugotowane jajka do miski z zimą wodą. Gdy jajka przestygną obierz je ze skorupek, następnie pokrój w kostkę lub potraktuj je widelcem.
Krok 2:
Szczypiorek drobno pokrój, następnie dodaj go do jajek. Dokładnie wymieszaj. Dodaj majonez, śmietankę lub jogurt naturalny. Wymieszaj. Na koniec dopraw pastę pieprzem i solą.
Podawaj od razu po przygotowaniu lub schłodź w lodówce. Pastę możesz przygotować dzień wcześniej i rano dnia następnego cieszyć się pysznym śniadaniem.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i na moją Grupę.
Więcej pysznych przepisów wielkanocnych znajdziesz >> TUTAJ <<