X

Czego szukasz?

Przepis

Pasta jajeczna to jedna z najbardziej popularnych past, które bez problemu wykonacie w domu. Do zrobienia jej, nie potrzebujecie zdolności kulinarnych, a zaledwie garnek, miskę, nóż, widelec. Taką pastę możecie przygotować sobie dzień wcześniej, świetnie smakuje, po spędzonej nocy w lodówce. Z dodatkiem zieleniny odnajdzie się idealnie na świeżym pieczywie. Koniecznie wypróbujcie, jeśli jeszcze nie mieliście okazji. Zapraszam przepis poniżej:

Pasta jajeczna Macieja Kuronia

Składniki:

  • 4 jajka rozmiar L ugotowane na twardo
  • 4 łyżki majonezu, śmietany lub np. jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku lub np. dymki, pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Jajka ugotuj na twardo, ok 7 minut od momentu, gdy woda zacznie się gotować. Następnie przełóż ugotowane jajka do miski z zimą wodą. Gdy jajka przestygną obierz je ze skorupek, następnie pokrój w kostkę lub potraktuj je widelcem. 

Krok 2:

Szczypiorek drobno pokrój, następnie dodaj go do jajek. Dokładnie wymieszaj. Dodaj majonez, śmietankę lub jogurt naturalny. Wymieszaj. Na koniec dopraw pastę pieprzem i solą. 

Podawaj od razu po przygotowaniu lub schłodź w lodówce. Pastę możesz przygotować dzień wcześniej i rano dnia następnego cieszyć się pysznym śniadaniem.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i na moją Grupę.

Więcej pysznych przepisów wielkanocnych znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również