X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy wegetariańskieSałatki

Sałatka grzybowo-ogórkowa

Składniki

  • 1/2 litra marynowanych leśnych grzybów
  • 1/2 kg kiszonych ogórków
  • 2 średnie cebule
  • czerwony ocet winny
  • oliwa (może być aromatyzowana oregano)
  • sos jalapeno (może być zielone tabasco)
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania

Cebulę oczyścić i pokrajać w ćwierćtalarki. Ogórki pokrajać w cienkie półtalarki. Małe grzybki zachować w całości, mniejsze przekrajać na połowę.
Układać warstwami, a każdą warstwę skropić octem, oliwą, sosem jalapeno i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Smacznego

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również