X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimno

Azjatyckie wrapy z polędwiczką i chrupiącymi warzywami

Dzisiaj przychodzę do Was ze świetną przekąską na spotkanie z przyjaciółmi lub codzienną domową kolację. Azjatyckie wrapy z polędwiczką i chrupiącymi warzywami to szybkie i pyszne danie, które bez wątpienia zasmakuje wszystkim. Wypróbujcie i dajcie znać w komentarzu jak Wam smakowało. 

AZJATYCKIE WRAPY Z POLĘDWICZKĄ I CHRUPIĄCYMI WARZYWAMI 

Składniki:

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego
  • 2 marchewki
  • 1 ogórek
  • 1 opakowanie kiełek fasoli mung 
  • 2 łyżki ziaren sezamu np. białego
  • 200 g kremowego serka
  • 1 opakowanie tortilli np. pszennej
  • sól, pieprz

Azjatyckie wrapy

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w cienkie plasterki, następnie przełóż do miski. Dodaj obrany drobno posiekany czosnek i imbir oraz sos sojowy i olej. Wymieszaj składniki odstaw na 15 minut. Po tym czasie podsmaż mięso na suchej, rozgrzanej patelni. Usmażone odstaw do przestygnięcia.

Krok 2:

Marchew obierz, następnie pokrój w cienkie paski. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, wybierz wodnisty środek, pokrój w cienkie słupki. Sezam upraż na suchej patelni. Po ostudzeniu wymieszaj z kremowym serkiem, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3:

Tortille opiecz na patelni grillowej lub np. w grillu elektrycznym (ten krok nie jest obowiązkowy). Każdy placek posmaruj serkiem, ułóż rukole, pokrojone warzywa, kiełki oraz plasterki polędwiczki. Zwiń w ciasny rulon, odkrój końcówki, podziel na ukośne kawałki. Podawaj z ulubionym sosem.

Więcej pysznych przekąsek znajdziesz >> TUTAJ <<

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również