Przekąski na zimnoŚniadania
Pasta kanapkowa z koziego twarogu
W naszym domu bardzo często przygotowujemy pasty kanapkowe, są one bez wątpienia smaczniejsze niż te dostępne w sklepie. Czasem są to smarowidła wegańskie, czasem mięsne, ale z pewnością najczęściej wybieramy te na bazie twarogu. Ostatnio triumfy na naszym stole święci pasta kanapkowa z koziego twarogu z wędzonym pstrągiem. Przede wszystkim prosta w przygotowaniu i nie wymagająca skomplikowanych składników. Można ją przygotować dosłownie w piętnaście minut. Do przygotowania tej przepysznej pasty użyłem twarogu koziego wiejskiego o wyjątkowo kremowej konsystencji oraz prostym składzie.
A wy lubicie pasty kanapkowe??? Napiszcie mi w komentarzu pod przepisem jakie najbardziej.
Pasta kanapkowa z koziego twarogu
Składniki dla 4 osób:
- 250 g wędzonego pstrąga
- 200 g koziego twarogu wiejskiego
- 1 łyżka jogurtu np. koziego
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Pstrąga obierz ze skóry i pozbaw go ości. Sprawdź dokładnie rybę, żeby mieć pewność, że wszystkie ości zostały wyjęte.
Krok 2:
Oczyszczone mięso przełóż do miski, dodaj twaróg, jogurt oraz posiekany szczypiorek.
Krok 3:
Na zakończenie rozdrobnij składniki widelcem, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Pasta najlepiej smakuje w połączeniu z żytnim pieczywem, świeżymi warzywami takimi jak: ogórek, pomidor lub rzodkiewka.
Więcej propozycji śniadaniowych znajdziesz klikając >> TUTAJ <<
Zapraszam na mój Facebook, będziesz na bieżąco z nowymi przepisami.