X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoŚniadania

Pasta kanapkowa z koziego twarogu

W naszym domu bardzo często przygotowujemy pasty kanapkowe, są one bez wątpienia smaczniejsze niż te dostępne w sklepie. Czasem są to smarowidła wegańskie, czasem mięsne, ale z pewnością najczęściej wybieramy te na bazie twarogu. Ostatnio triumfy na naszym stole święci pasta kanapkowa z koziego twarogu z wędzonym pstrągiem. Przede wszystkim prosta w przygotowaniu i nie wymagająca skomplikowanych składników. Można ją przygotować dosłownie w piętnaście minut. Do przygotowania tej przepysznej pasty użyłem twarogu koziego wiejskiego o wyjątkowo kremowej konsystencji oraz prostym składzie.

A wy lubicie pasty kanapkowe??? Napiszcie mi w komentarzu pod przepisem jakie najbardziej. 

Pasta kanapkowa z koziego twarogu 

Składniki dla 4 osób:

  • 250 g wędzonego pstrąga
  • 200 g koziego twarogu wiejskiego
  • 1 łyżka jogurtu np. koziego
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Pstrąga obierz ze skóry i pozbaw go ości. Sprawdź dokładnie rybę, żeby mieć pewność, że wszystkie ości zostały wyjęte. 

Krok 2:

Oczyszczone mięso przełóż do miski, dodaj twaróg, jogurt oraz posiekany szczypiorek.

Krok 3:

Na zakończenie rozdrobnij składniki widelcem, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Pasta najlepiej smakuje w połączeniu z żytnim pieczywem, świeżymi warzywami takimi jak: ogórek, pomidor lub rzodkiewka.

Więcej propozycji śniadaniowych znajdziesz klikając >> TUTAJ <<

Zapraszam na mój Facebook, będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. 

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również