X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimno

Pasta twarogowa ze szczypiorkiem i ogórkiem

Składniki

-250 g białego twarożku
-1 zielony ogórek, pół pęczka szczypiorku
-4 łyżki drobno pokrojonej cebuli
-1 łyżka musztardy, sól, pieprz

Sposób przygotowania

Szczypiorek siekamy. Ogórka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce – jest kwestią indywidualnych upodobań, czy wybieramy do tego tarkę drobną, czy z większymi otworami. Zlewamy powstający przy tej okazji sok. Ser ucieramy z musztardą, dodajemy posiekaną cebulę, utartego ogórka, szczypiorek i przyprawy. Mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również