X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoRyby

Smaczny śledź w sosie musztardowym

Składniki

  • 1 kg filetów śledziowych w oleju
  • 1 duża cebula
  • 2 żółtka
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 50 ml oleju lnianego
  • sok z połowy cytryny
  • 500 ml mleka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Śledzia namocz w mleku na 4-6 godzin. W misce wymieszaj żółtka z musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Zacznij powoli dodawać olej i mieszać rózgą. Kiedy konsystencja będzie gładka dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę i dopraw całość solą oraz pieprzem. Śledzia wyjmij z mleka osusz i pokrój w 3 centymetrowe kawałki. Następnie włóż go do sosu musztardowego i marynuj przez co najmniej godzinę

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również