X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoŚniadania

Tortilla z awokado i kozim serem

Organizujecie spotkanie i drapiecie się po głowie co zrobić do jedzenia, żeby było szybko i smacznie. Macie ochotę na niecodzienne śniadanie, ale kompletna pustka w głowie. Dzisiaj przychodzę z pomocą i propozycją bez wątpienia pysznej tortilli pszennej z dodatkami. Tortilla z awokado i kozim serem to świetna, lekka propozycja wegetariańskiego dania. Idealna jako przekąska, jako śniadanie, ponadto świetnie sprawdzi się jako lunch. Musicie spróbować, a na zakończenie poproszę Was o pozostawienie komentarza z wrażeniami smakowymi po skosztowaniu tortilli. 

Tortilla z awokado i kozim serem

Składniki:

  • 5 tortilli o średnicy 20 cm
  • 5 jajek na twardo
  • 2 awokado
  • sok z połowy limonki
  • 1 łyżka majonezu
  • ½ szklanki startego koziego sera
  • 3 łyżki prażonego słonecznika
  • mały pęczek kolendry
  • garść posiekanego szczypioru
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Ugotuj jajka na twardo, przestudź. Następnie posiekaj je w kosteczkę lub w słupki za pomocą krajalnicy do jajek.

Krok 2:

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę. Miąższ pokrój w drobną kostkę.

Krok 3:

Do pozostałych składników dodaj sok z limonki, majonez, kozi ser, posiekane zioła. Następnie dopraw solą oraz pieprzem, delikatnie wymieszaj składniki.

Krok 4:

Pastę rozsmaruj równomiernie na plackach tortilli. Na zakończenie zwiń roladki i pokrój na 3 cm kawałki.

Po więcej śniadaniowych inspiracji zapraszam >> TUTAJ <<

Znajdź mnie na Facebooku i Instagramie i bądź na bieżąco z moimi przepisami.  

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również