Przekąski na zimnoŚniadania
Tortilla z awokado i kozim serem
Organizujecie spotkanie i drapiecie się po głowie co zrobić do jedzenia, żeby było szybko i smacznie. Macie ochotę na niecodzienne śniadanie, ale kompletna pustka w głowie. Dzisiaj przychodzę z pomocą i propozycją bez wątpienia pysznej tortilli pszennej z dodatkami. Tortilla z awokado i kozim serem to świetna, lekka propozycja wegetariańskiego dania. Idealna jako przekąska, jako śniadanie, ponadto świetnie sprawdzi się jako lunch. Musicie spróbować, a na zakończenie poproszę Was o pozostawienie komentarza z wrażeniami smakowymi po skosztowaniu tortilli.
Tortilla z awokado i kozim serem
Składniki:
- 5 tortilli o średnicy 20 cm
- 5 jajek na twardo
- 2 awokado
- sok z połowy limonki
- 1 łyżka majonezu
- ½ szklanki startego koziego sera
- 3 łyżki prażonego słonecznika
- mały pęczek kolendry
- garść posiekanego szczypioru
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Ugotuj jajka na twardo, przestudź. Następnie posiekaj je w kosteczkę lub w słupki za pomocą krajalnicy do jajek.
Krok 2:
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
Krok 3:
Do pozostałych składników dodaj sok z limonki, majonez, kozi ser, posiekane zioła. Następnie dopraw solą oraz pieprzem, delikatnie wymieszaj składniki.
Krok 4:
Pastę rozsmaruj równomiernie na plackach tortilli. Na zakończenie zwiń roladki i pokrój na 3 cm kawałki.
Po więcej śniadaniowych inspiracji zapraszam >> TUTAJ <<
Znajdź mnie na Facebooku i Instagramie i bądź na bieżąco z moimi przepisami.