X

Czego szukasz?

Przepis
Różne przepisyŚniadania

Tosty z awokado, jajkiem i boczkiem

Tosty z awokado, jajkiem i boczkiem to bardzo fajna propozycja, która sprawdzi się jako pozycja śniadaniowa lub kolacyjna. Z dodatkiem sosu Trinidad Scorpion ta na pozór łagodna kanapka, zamienia się w piekielne smakowity kąsek.

Tosty z awokado, jajkiem i boczkiem

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Jajka ugotowane na twardo przełóż do miski, pokrój na mniejsze kawałki, ja użyłem do tego celu krajalnicy do jajek. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2:

Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę. Obierz ze skórki, pokrój w poprzeczne cienkie plastry. Boczek w plastrach podsmaż na oleju roślinnym na ładny rumiany kolor. Po usmażeniu osącz z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3:

Chleb opiecz w tosterze, na patelni grillowej lub w piekarniku. Pieczywo posmaruj sosem trinidad scorpion, nałóż porcję pokrojonych jajek na twardo, plastrów awokado oraz dwa plastry usmażonego na złoto boczku. Przykryj drugim kawałkiem chrupiącego pieczywa.

Czasami zwyczajnie brakuje mi pomysłów na smakowite śniadania. Wstaje rano zaglądam do lodówki a w głowie pustka. Jak widzicie, takie przypadki zdarzają się również zawodowcom. Przypominam sobie wtedy o niezliczonych przepisach z pieczywem i sięgam po któryś z wielu wariantów: tostów, grzanek, zapiekanek etc.

Inne inspirujące przepisy na śniadania znajdziecie —>TUTAJ<—

SMACZNEGO!!!  

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również