X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Ikra smażona – Kaszuby

Składniki

  • ok. 500 g Ikry świeżych ryb
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki masła
  • sól

Sposób przyrządzania

Przepis szczególnie przydatny dla miłośników wędkarstwa, którzy chcą skrzętnie zagospodarować resztki ryb po wypatroszeniu. Ikrę myjemy, usuwamy z niej błony. Cebulę obieramy i drobno siekamy, wrzucamy na roztopione i rozgrzane masło, gdy się zeszkli dodajemy ikrę i smażymy razem na małym ogniu, pod przykryciem. Solimy do smaku. Tak przygotowana ikra jest smacznym dodatkiem do ziemniaków lub chleba (grzanek).

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również