X

Czego szukasz?

Przepis
Sałatki

Czosnkowa sałatka grzybowa

Składniki

  • 2 szklanki kiszonych grzybów
  • 2 niewielkie cebule
  • 2 gotowane ziemniaki
  • 1 kwaskowate jabłko
  • pół szklanki oleju
  • 4 duże ząbki czosnku
  • pieprz, sól (nie koniecznie)

Sposób przygotowania

Grzyby opłukać w zimnej wodzie i pokroić w paski. Jabłko obrać i utrzeć na tarce o dużych otworach. Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę i chwilę przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki połączyć, oprószyć pieprzem i solą jeśli trzeba, wlać resztę oleju i dobrze wymieszać. Sałatka stanowi doskonały dodatek do ryb i wszelkich chudych mięs.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również