X

Czego szukasz?

Przepis
SałatkiSurówkiWarzywa i grzyby

Kapusta kiszona z zaprażką – Podbeskidzie i Śląsk Cieszyński

Składniki

  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 150 g wędzonej słoniny
  • 300 g ziemniaków
  • 100 g mąki

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i ucieramy na tarce. Kapustę gotujemy i odcedzamy. Słoninę kroimy w kostkę i smażymy, dodajemy mąkę i przygotowujemy zasmażkę na tłuszczu wytopionym ze słoniny. Dolewamy trochę wrzątku, lub wody z podgotowanej kapusty, surowe ziemniaki. Mieszając gotujemy. Na koniec łączymy z ugotowaną kapustą

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również