X

Czego szukasz?

Przepis
SałatkiWielkanoc

Sałatka z warzyw korzeniowych

Przychodzę dzisiaj do Was z pyszną sałatką z warzyw korzeniowych. Danie wzbogacone jest o makrelę wędzoną, która nadaje jej niepowtarzalnego smaku. Sałatka z warzyw korzeniowych bez wątpienia idealnie nadaję się na Wasz wielkanocny stół. Wypróbujcie, a następnie w komentarzu dajcie znać jak Wam smakowała. Ciekawy jestem Waszej opinii. 

Sałatka z warzyw korzeniowych

Składniki:

  • pół makreli wędzonej
  • 250 g tłustego twarogu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 łyżki oleju np. rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g Kiełków fasoli lub np. soi
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Włoszczyznę obierz i pokrój w pół plastry, o grubości około 0,5 cm. Gotuj w osolonej wodzie al dente ok. 5 minut.

Krok 2:

W tym czasie zmiksuj twaróg, makrelę, śmietanę. Następnie dopraw solą i pieprzem. Odstaw. Warzywa przelej zimną wodą i dokładnie osusz.

Krok 3:

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa na średnim ogniu, około 5 minut aż będą miękkie. Pod koniec dodaj utarty czosnek i sok z cytryny. Sałatkę podaj na talerzu z musem z makreli. Następnie na tej samej patelni podsmaż jeszcze kiełki i ozdób nimi talerz.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook.

Więcej przepisów wielkanocnych, zarówno na słodkie jak i słone dania znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również