X

Czego szukasz?

Przepis
ŚniadaniaWieprzowina

Kiełbasa z fasolą i cebulą

Kiełbasa z fasolą i cebulą to solidna porcja jedzenia. Danie które wybitnie pasuje jako propozycja śniadaniowa, zwłaszcza jeżeli czeka nas ciężki dzień. To dowód na to, że kilka prostych składników może zrobić nam rewelacyjne śniadanie. Dzisiaj przygotowałem propozycje z tradycyjną wędzoną kiełbasą, cebulą i fasolą. Jak widać produkty ogólnie dostępne, a smak dania naprawdę wyśmienity.

Kiełbasa z fasolą i cebulą

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Każdy kawałek kiełbasy przetnij na pół, następnie natnij w „kratkę”. Smaż na rozgrzanym oleju obracając od czasu do czasu obracając. Ważne aby kiełbasa się dobrze wytopiła. Dzięki temu zabiegowi stanie się bardzie krucha i chrupiąca.

Krok 2:

Następnie podsmażone pętka zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę pokrojoną w piórka. Kiedy będzie rumiana dodaj pieczarki pokrojone w półplasterki. Smaż jeszcze kilka minut, następnie dodaj musztardę oraz fasolę wraz z zalewą. Dodaj podsmażoną kiełbasę, całość duś pod przykryciem 5-7 minut.

Podanie:

Kiełbasa z fasolą i cebulą podawaj z ulubionym pieczywem. Ja wybieram ciemne pieczywo posmarowane masłem oraz kiszone dodatki: ogórki, pomidory lub kapustę.

Na koniec podrzucam link z moimi ulubionymi śniadaniami. Wystarczy, że —>KLIKNIESZ TUTAJ<—  

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również