X

Czego szukasz?

Przepis
Surówki

Surówka „pekinka”

Składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ogórki kiszone
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • opcjonalnie: garść posiekanego koperku lub szczypiorku
  • 2 łyżki oleju (u mnie lniany) lub oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić w paski. Posolić. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać posiekaną zieleninę, odsączoną kukurydzę, olej, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 10 minut, by składniki się "przegryzły".

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również