X

Czego szukasz?

Przepis
Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i ananasa

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 5 plasterków ananasa z puszki
  • 5 kawałków papryki konserwowej
  • 1/2 puszki kukurydzy z puszki, około 150g
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Połówkę kapusty przekrój wzdłuż na pół. Dość drobno poszatkuj ale nie za drobno, pod wpływem soli kapusta się skurczy. Ananasa i paprykę pokrój w paski. Dodaj odsączoną kukurydzę. Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Gotowe.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Zrobiłam właśnie, ale muszę lecieć po majonez, bo na samym jogircie, oleju i musztardzie czegoś brakuje 😀 Poza tym papryka jest niedobra, bo rozgotowana na miazgę i trochę gorzkawa, Także skladniki muszą być dobre.

    • Najlepszy sos to ten przepisu: majonez, jogurt i musztarda np. miodowa.
      Składniki są bardzo ważne, mogę podesłać link do naprawdę dobrej papryki. A producent tej papryki, którą Ty kupiłaś powinien się wstydzić.
      Pozdrawiam
      Kuba

  2. Bardzo pyszna sałatka, ja akurat miałem pod ręką sałatę rzymską i paprykę grillowaną w zalewie więc ich użyłem i myślę, że dużej róznicy nie ma. Polecam tą sałatkę 🙂

Sprawdź również