Warzywa faszerowane
Smażone pieczarki faszerowane
Kotlety jajeczne myślę, że znane są wszystkim, którzy korzystają z moich przepisów. To danie to absolutny HIT, od początku, kiedy pierwszy raz wrzuciłem go na bloga skorzystało z niego już kilka ponad milion osób. Szok i niedowierzanie, takich wyników nie spodziewałem się w najśmielszych snach. Dzisiaj dzielę się z Wami moją modyfikacją tego niezwykle popularnego przepisu. Smażone pieczarki faszerowane to delikatne nadzienie z jajek, świeżych ziół i majonezu zamknięte w smażonych kapeluszach. Dla wielu to może być nowość, ale gwarantuję, że to połączenie idealne. Koniecznie powtórzcie przepis w domu i dajcie znać, jak Wam smakowało.
Smażone pieczarki faszerowane
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 7 jajek
- pół pęczka natki pietruszki
- pół pęczka szczypiorku
- 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
- łyżka majonezu np. delikatesowego
- sól, pieprz
- 1 cebula
- 100 g masła
- olej do smażenia np. rzepakowego
Przygotowanie:
Krok 1:
Pięć jajek ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce jarzynowej. Możesz również użyć szatkownicy do jajek, będzie szybciej.
Krok 2:
Pieczarki oczyść i osusz, delikatnie oderwij nóżki.
Krok 3:
Cebulę pokrój w kostkę, posól i podsmaż na połowie masła na złoty kolor. Nóżki pieczarek zetrzyj na tarce i dodaj do smażącej się cebuli. Następnie odstaw niech lekko przestygnie.
Krok 4:
Do pokrojonych ugotowanych jajek dodaj ostudzoną z cebulę z nóżkami pieczarek, jedno surowe jajko, łyżkę majonezu, posiekaną pietruszkę i szczypiorek, 2 łyżki bułki tartej. Następnie dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Przygotowaną masą jajeczną faszeruj pieczarki. Następnie każdą zamocz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej.
Krok 6:
Na koniec przygotowane faszerowane pieczarki usmaż na pozostałym maśle z dodatkiem oleju.
Potrawę podawaj z surówką z kiszonych ogórków i pieczonymi ziemniakami.
Więcej przepisów na pyszne dania obiadowe znajdziesz >>TUTAJ<<
Bądź na bieżąco z moimi przepisami na Instagramie i na Facebooku.