X

Czego szukasz?

Przepis
Warzywa faszerowane

Smażone pieczarki faszerowane

Kotlety jajeczne myślę, że znane są wszystkim, którzy korzystają z moich przepisów. To danie to absolutny HIT, od początku, kiedy pierwszy raz wrzuciłem go na bloga skorzystało z niego już kilka ponad milion osób. Szok i niedowierzanie, takich wyników nie spodziewałem się w najśmielszych snach. Dzisiaj dzielę się z Wami moją modyfikacją tego niezwykle popularnego przepisu. Smażone pieczarki faszerowane to delikatne nadzienie z jajek, świeżych ziół i majonezu zamknięte w smażonych kapeluszach. Dla wielu to może być nowość, ale gwarantuję, że to połączenie idealne. Koniecznie powtórzcie przepis w domu i dajcie znać, jak Wam smakowało.

Smażone pieczarki faszerowane

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 7 jajek
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
  • łyżka majonezu np. delikatesowego 
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • 100 g masła
  • olej do smażenia np. rzepakowego 

Przygotowanie:

Krok 1:

Pięć jajek ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce jarzynowej. Możesz również użyć szatkownicy do jajek, będzie szybciej.

Krok 2:

Pieczarki oczyść i osusz, delikatnie oderwij nóżki.

Krok 3:

Cebulę pokrój w kostkę, posól i podsmaż na połowie masła na złoty kolor. Nóżki pieczarek zetrzyj na tarce i dodaj do smażącej się cebuli. Następnie odstaw niech lekko przestygnie.

Krok 4:

Do pokrojonych ugotowanych jajek dodaj ostudzoną z cebulę z nóżkami pieczarek, jedno surowe jajko, łyżkę majonezu, posiekaną pietruszkę i szczypiorek, 2 łyżki bułki tartej. Następnie dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.

Krok 5:

Przygotowaną masą jajeczną faszeruj pieczarki. Następnie każdą zamocz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. 

Krok 6:

Na koniec przygotowane faszerowane pieczarki usmaż na pozostałym maśle z dodatkiem oleju.

Potrawę podawaj z surówką z kiszonych ogórków i pieczonymi ziemniakami.

Więcej przepisów na pyszne dania obiadowe znajdziesz >>TUTAJ<<

Bądź na bieżąco z moimi przepisami na Instagramie i na Facebooku

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również