X

Czego szukasz?

Przepis
WielkanocZupy

Żur ludowy – świąteczny

Składniki

  • 500 ml zakwasu na żur
  • 2 l wywaru lub wody
  • 2– 3 cebule
  • 300 g kiełbasy
  • 250 g wędzonki
  • 125 ml śmietany kremówki lub tortowej
  • 2 łyżki tłuszczu do smażenia
  • 1-2 łyżki świeżo utartego chrzanu
  • 2– 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżka majeranku, 1 łyżeczka kminku
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 5 jaj ugotowanych na twardo

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również