X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Seafood soup a’la Chef Paul

Składniki

  • 1 kg "owoców morza" (ośmiorniczki, małże, mięso z
  • krabich nóżek, krewetki)
  • 1 ugotowany homar
  • 1 litr bulionu rybnego
  • 1 żółta słodka papryka
  • 2 małe marchewki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1/2 średniej cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki suszonych pomidorów w oliwie
  • kilka jagód angielskiego ziela, liść laurowy
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • szczypta szafranu (lub łyżeczka azafranu)
  • sól i pieprz do smaku

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również