X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa z włoskiej kapusty z szałwią i parmezanem

Składniki

  • 1,5 l wywaru warzywnego lub drobiowego
  • 500 g kapusty włoskiej pokrojonej w 1 cm paski
  • 2 łodygi selera naciowego (150 g)
  • 1 marchewka pokrojona w plastry (150 g)
  • 100 g parmezanu startego na grubej tarce
  • garść liści szałwii
  • 1 ciabata
  • 3 łyżki oliwy
  • 100 g wędzonego boczku pokrojonego w cienkie plastry
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w plastry
  • sól, pieprz

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również