menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wino wlewamy do szklanego dużego naczynia. Rozpuszczamy w winie cukier, następnie dolewamy arak, dodajemy przyprawy i przykrywamy gazą. Odstawiamy na 24 godziny. Następnie napój przecedzamy i zlewamy do butelek. Zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce.

ocena:

Biszof

składniki

  • 1 l czerwonego wina
  • 350 ml araku
  • 300 g cukru
  • po 25 g goździków i cynamonu (najlepiej kory)
  • 1 upieczona pomarańcz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wino wlewamy do szklanego dużego naczynia. Rozpuszczamy w winie cukier, następnie dolewamy arak, dodajemy przyprawy i przykrywamy gazą. Odstawiamy na 24 godziny. Następnie napój przecedzamy i zlewamy do butelek. Zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję