menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce, wbijamy jajka, dodajemy kaszę mannę, solimy i mieszamy. Mięso doprawiamy cebulą, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy 2 łyżki ciasta na to farsz i znowu 2 łyżki ciasta. Opiekamy z obu stron na dużej ilości tłuszczu. Przed podaniem wkładamy na kilka minut do piekarnika.

ocena:

Bliny po kiejdańsku

składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 250 g mięsa wieprzowego mielonego
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do pieczenia (olej, smalec)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce, wbijamy jajka, dodajemy kaszę mannę, solimy i mieszamy. Mięso doprawiamy cebulą, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy 2 łyżki ciasta na to farsz i znowu 2 łyżki ciasta. Opiekamy z obu stron na dużej ilości tłuszczu. Przed podaniem wkładamy na kilka minut do piekarnika.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję