menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sprządzić marynatę poprzez dokładne wymieszanie składników blenderem (prócz cebuli i czosnku, cebulę pokrajać w talarki a czosnek posiekać).
Boczek pokroić w paski około 2 cm szerokości, układać w misce warstwami i zalać marynatą, szczelnie przykryć.
Marynować boczek w lodówce przez około 12 godzin.
Piec na grillu około 30 minut, przekładając mięso i polewając pozostałą marynatą.

ocena:

Boczek w marynacie chrzanowej z grilla

składniki

  • 2 kg świeżego chudego boczku
  • 1/2 litra piwa jasnego
  • 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek
  • 2 łyżki stołowe utartego chrzanu
  • 1 łyżka stołowa octu winnego
  • 1 łyżka stołowa soku z cytryny
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 posiekana cebulka
  • 2 posiekane ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sprządzić marynatę poprzez dokładne wymieszanie składników blenderem (prócz cebuli i czosnku, cebulę pokrajać w talarki a czosnek posiekać).
Boczek pokroić w paski około 2 cm szerokości, układać w misce warstwami i zalać marynatą, szczelnie przykryć.
Marynować boczek w lodówce przez około 12 godzin.
Piec na grillu około 30 minut, przekładając mięso i polewając pozostałą marynatą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję