menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Borówki przebieramy, sparzamy wrzątkiem i odcedzamy. Wodę gotujemy z cukrem, wrzucamy borówki i gotujemy razem przez 15 minut. Przed końcem gotowania dodajemy obrane jabłka lub gruszki bez ogonków i gniazd nasiennych. Gotujemy razem kolejne 15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gorące borówki przekładamy do wyparzonych słoików i od razu zakręcamy.

ocena:

Borówki lub żurawina do mięsa

składniki

  • 1 kg borówek lub żurawiny
  • 1 kg gruszek lub jabłek
  • 500 ml wody
  • 300 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Borówki przebieramy, sparzamy wrzątkiem i odcedzamy. Wodę gotujemy z cukrem, wrzucamy borówki i gotujemy razem przez 15 minut. Przed końcem gotowania dodajemy obrane jabłka lub gruszki bez ogonków i gniazd nasiennych. Gotujemy razem kolejne 15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gorące borówki przekładamy do wyparzonych słoików i od razu zakręcamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję