X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy z mąki i jaj

Jajecznica z grzybami

Składniki

  • 5 jajek
  • 250 g świeżych grzybów: prawdziwków, kurek lub rydzów
  • 1 cebula
  • 40 ml gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Grzyby czyścimy, myjemy, kroimy w plasterki (kurki, poza większymi egzemplarzami pozostawiamy w całości). Dusimy je na łyżce masła i dodajemy obraną, drobno posiekaną cebulę. Gdy grzyby są miękkie doprawiamy je śmietaną. Mieszamy. Wbijamy jaja i ciągle mieszając smażymy na małym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również