menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Umyte, nie obrane buraki gotujemy w wodzie z dodatkiem octu. Ostudzone i ugotowane buraki obieramy ze skórki i ucieramy na grubej tarce. Podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i dokładamy go do buraczków. Całość możemy dokwasić octem, cytryną lub dodać tarte winne jabłka z pokrojoną drobno cebulką.

ocena:

Buraki z boczkiem

składniki

  • 1 kg buraków ćwikłowych
  • 100 g wędzonego boczku
  • ocet
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Umyte, nie obrane buraki gotujemy w wodzie z dodatkiem octu. Ostudzone i ugotowane buraki obieramy ze skórki i ucieramy na grubej tarce. Podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i dokładamy go do buraczków. Całość możemy dokwasić octem, cytryną lub dodać tarte winne jabłka z pokrojoną drobno cebulką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję