X

Czego szukasz?

Przepis
Desery

Sorbet truskawkowy

Składniki

  • 500 g świeżych, dojrzałych truskawek
  • 150 g miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 40 g cukru

Sposób przyrządzania

Truskawki myjemy, osączamy i odrywamy szypułki. Gotujemy cukier w dwóch łyżkach wody. Wrzucamy truskawki do miksera lub malaksera, wlewamy syrop, miód i sok z cytryny. Wszystkie składniki miksujemy, przekładamy do miski i wstawiamy do zamrażalnika. Co 15 minut wyjmujemy miskę i mieszamy wszystkie składniki, żeby sorbet jednolicie zamarzł. Podobnie przygotowujemy sorbet poziomkowy oraz wszystkie inne sorbety z miękkich owoców.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również