menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotujemy al dente i odcedzamy (nie gotujemy makaronu wtedy, gdy przed zapiekaniem zalewamy makaron np.: sosem beszamelowym, chodzi o to, żeby mógł wchłonąć odpowiednią ilość płynu). Składniki farszu ucieramy na gładką masę lub miksujemy. Napełniamy nim delikatnie ugotowany al dente makaron. Układamy w posmarowanej masłem brytfance, posypujemy tartym żółtym serem i wiórkami masła. Zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190°.

ocena:

Cannelloni z farszem serowym

składniki

  • 400 g makaronu cannelloni (grube 10 – centymetrowe rurki)
  • 2 łyżki masła do wysmarowania naczynia do zapiekania
Farsz
  • 500 g tłustego twarogu
  • 100 g tartego, żółtego sera
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka papryki
  • dodatkowo 50 g tartego żółtego sera i wiórki masła do posypania przed zapiekaniem

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotujemy al dente i odcedzamy (nie gotujemy makaronu wtedy, gdy przed zapiekaniem zalewamy makaron np.: sosem beszamelowym, chodzi o to, żeby mógł wchłonąć odpowiednią ilość płynu). Składniki farszu ucieramy na gładką masę lub miksujemy. Napełniamy nim delikatnie ugotowany al dente makaron. Układamy w posmarowanej masłem brytfance, posypujemy tartym żółtym serem i wiórkami masła. Zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190°.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję