X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Chłodnik wiejski

Składniki

  • 1,5 l maślanki
  • 250 ml śmietany
  • 250 g białego sera
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • cebula, ew. ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania

Cebulę po obraniu kroimy w kostkę i smażymy na maśle, aż się zeszkli. Rzodkiewkę myjemy, czyścimy i ucieramy na grubej tarce. Ser kroimy w kostkę. Maślankę ubijamy ze śmietaną, dodajemy pokrojone w cząstki jaja, rzodkiewkę, ser, cebulę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi słoninką.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również