menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę po obraniu kroimy w kostkę i smażymy na maśle, aż się zeszkli. Rzodkiewkę myjemy, czyścimy i ucieramy na grubej tarce. Ser kroimy w kostkę. Maślankę ubijamy ze śmietaną, dodajemy pokrojone w cząstki jaja, rzodkiewkę, ser, cebulę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi słoninką.

ocena:

Chłodnik wiejski

składniki

  • 1,5 l maślanki
  • 250 ml śmietany
  • 250 g białego sera
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • cebula, ew. ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę po obraniu kroimy w kostkę i smażymy na maśle, aż się zeszkli. Rzodkiewkę myjemy, czyścimy i ucieramy na grubej tarce. Ser kroimy w kostkę. Maślankę ubijamy ze śmietaną, dodajemy pokrojone w cząstki jaja, rzodkiewkę, ser, cebulę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi słoninką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję