menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki oprócz masła mieszamy mikserem do połączenia składników. Następnie dodajemy 60 g rozpuszczonego masła. I miksujemy ok 5 minut do uzyskania puszystej masy. Gotowym ciastem wypełniamy jedną część formy i przykrywamy ją drugą tą z dziurkami. Dobrze jest zamkniętą formą stuknąć o blat, aby uwolnić ze środka pęcherzyki powietrza. Tylko trzeba to zrobić dosyć mocno, ale z wyczuciem. Ciasta wystarczy na 24 ciastka. Ustawiamy piekarnik na 190°C grzanie ” Góra-dół” Gdy piekarnik będzie już nagrzany, wstaw formę do piekarnika dziurkami do góry i piecz 15 minut. Gotowe ciasto odstaw do wystygnięcia. W tym czasie rozpuść w kąpieli wodnej dowolną czekoladę. Możecie dodać odrobinę ok 50 ml słodkiej śmietany, aby masa była rzadsza wtedy łatwiej będzie Wam oblewać ciastka. Dobrze jest przed nadzianiem ciastka, zmoczyć patyczek w czekoladzie, a następnie schłodzić nadziane ciasteczka w lodówce. Mamy wtedy pewność, że ciasto nie spadnie z patyczka. Po schłodzeniu dowolnie je ozdabiamy. Ja użyłam kolorowych posypek, pokruszonych orzechów laskowych i wiórków kokosowych. 

ocena:

Ciasto na patyku CAKE POPS

składniki

  • 100 g mąki pszennej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka L
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g cukru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 60 g rozpuszczonego masła

Polewa:

  • 150 g dowolnej czekolady
  • 50 ml śmietana 30%
  • dowolne ozdoby: orzechy, wiórki kokosowe, posypki cukrowe, posypki czekoladowe, itp. 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki oprócz masła mieszamy mikserem do połączenia składników. Następnie dodajemy 60 g rozpuszczonego masła. I miksujemy ok 5 minut do uzyskania puszystej masy. Gotowym ciastem wypełniamy jedną część formy i przykrywamy ją drugą tą z dziurkami. Dobrze jest zamkniętą formą stuknąć o blat, aby uwolnić ze środka pęcherzyki powietrza. Tylko trzeba to zrobić dosyć mocno, ale z wyczuciem. Ciasta wystarczy na 24 ciastka. Ustawiamy piekarnik na 190°C grzanie ” Góra-dół” Gdy piekarnik będzie już nagrzany, wstaw formę do piekarnika dziurkami do góry i piecz 15 minut. Gotowe ciasto odstaw do wystygnięcia. W tym czasie rozpuść w kąpieli wodnej dowolną czekoladę. Możecie dodać odrobinę ok 50 ml słodkiej śmietany, aby masa była rzadsza wtedy łatwiej będzie Wam oblewać ciastka. Dobrze jest przed nadzianiem ciastka, zmoczyć patyczek w czekoladzie, a następnie schłodzić nadziane ciasteczka w lodówce. Mamy wtedy pewność, że ciasto nie spadnie z patyczka. Po schłodzeniu dowolnie je ozdabiamy. Ja użyłam kolorowych posypek, pokruszonych orzechów laskowych i wiórków kokosowych. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję