menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

I ciasto:

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić je na 2 części. Z większej części upiec placek, a z 2 zrobić pierogi z masą makową.

II ciasto:

Ubić na sztywno białka, dodać cukier, żółtka wymieszane z proszkiem i mąkę i delikatnie wymieszać. Upiec ciasto. Po wystygnięciu posmarować powidłami i zwinąć na roladę. Masa budyniowa Ugotować budyń, a gdy wystygnie dodawać go do utartego z cukrem na puch masła. przekładanie ciasta Kruchy placek posmarować powidłami, na nie układamy upieczone pierogi, na to masa budyniowa. Na masie układamy pokrojoną w plastry roladę, a między roladę owoce. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką.

SMACZNEGO.

ocena:

Ciasto Tygrysek

składniki

I ciasto

  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • 1 kostka margaryny,
  • 3/4 szklanki cukru pudru,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 4 żółtka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/3 łyżeczki amoniaku

II ciasto na roladę

  • 4 jajka,
  • 4 łyżki mąki,
  • 4 łyżki cukru,
  • 1/2 łyżeczki proszku,

masa budyniowa

  • 1/2 l mleka,
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe,
  • 1 kostka masła,
  • cukier do smaku ( około 1/2 szklanki)

dodatki

  • powidła,
  • masa makowa z puszki,
  • 3 zielone galaretki,
  • owoce np: brzoskwinie z puszki,

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

I ciasto:

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić je na 2 części. Z większej części upiec placek, a z 2 zrobić pierogi z masą makową.

II ciasto:

Ubić na sztywno białka, dodać cukier, żółtka wymieszane z proszkiem i mąkę i delikatnie wymieszać. Upiec ciasto. Po wystygnięciu posmarować powidłami i zwinąć na roladę. Masa budyniowa Ugotować budyń, a gdy wystygnie dodawać go do utartego z cukrem na puch masła. przekładanie ciasta Kruchy placek posmarować powidłami, na nie układamy upieczone pierogi, na to masa budyniowa. Na masie układamy pokrojoną w plastry roladę, a między roladę owoce. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką.

SMACZNEGO.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję