menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z bochenka chleba odkrajamy wierzch i wybieramy miąższ. Cebulę kroimy w grubszą kostkę, czosnek siekamy i smażymy w rondlu na oleju aż do zeszklenia. Następnie zalewamy całość wywarem i chwile gotujemy, wbijamy dwa jajka i miąższ chleba, doprawiamy solą i zaraz dokładnie miksujemy. Podajemy w wydrążonym chlebku. Możemy również zamiast chleba użyć pszennej bułeczki (bagietki) i podać zupę na talerzu z grzankami.

ocena:

Czeska zupa czosnkowa

składniki

  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • pół główki czosnku
  • 1 litr wywaru (może być z kostki)
  • mały bochenek chleba
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z bochenka chleba odkrajamy wierzch i wybieramy miąższ. Cebulę kroimy w grubszą kostkę, czosnek siekamy i smażymy w rondlu na oleju aż do zeszklenia. Następnie zalewamy całość wywarem i chwile gotujemy, wbijamy dwa jajka i miąższ chleba, doprawiamy solą i zaraz dokładnie miksujemy. Podajemy w wydrążonym chlebku. Możemy również zamiast chleba użyć pszennej bułeczki (bagietki) i podać zupę na talerzu z grzankami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję