X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Czeska zupa czosnkowa

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • pół główki czosnku
  • 1 litr wywaru (może być z kostki)
  • mały bochenek chleba
  • sól

Sposób przygotowania

Z bochenka chleba odkrajamy wierzch i wybieramy miąższ. Cebulę kroimy w grubszą kostkę, czosnek siekamy i smażymy w rondlu na oleju aż do zeszklenia. Następnie zalewamy całość wywarem i chwile gotujemy, wbijamy dwa jajka i miąższ chleba, doprawiamy solą i zaraz dokładnie miksujemy. Podajemy w wydrążonym chlebku. Możemy również zamiast chleba użyć pszennej bułeczki (bagietki) i podać zupę na talerzu z grzankami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również