menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż odstaw do ostygnięcia, w misce i spulchnij go widelcem. Pomidory pokrój w cząstki, a awokado w kostkę. Całość dopraw octem, oliwą, czosnkiem oraz solą i pieprzem. Doradę natnij w poprzek co 3 cm. Dopraw ją sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni. Ewentualnie można rybę oprószyć mąką. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.

ocena:

Dorada z sałatką z awokado i pomidora

składniki

  • 1 dorada średniej wielkości na osobę
  • sok z połowy cytryny
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia
  • świeżo zmielony pieprz kolorowy
  • sól morska

Sałatka:

  • 100 g (1 torebka) ugotowanego ryżu na sypko
  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 dojrzałe sparzone i obrane ze skórki pomidory
  • 1 łyżki octu winnego
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 utarty ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż odstaw do ostygnięcia, w misce i spulchnij go widelcem. Pomidory pokrój w cząstki, a awokado w kostkę. Całość dopraw octem, oliwą, czosnkiem oraz solą i pieprzem. Doradę natnij w poprzek co 3 cm. Dopraw ją sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni. Ewentualnie można rybę oprószyć mąką. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję