menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki myjemy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, obieramy i mielimy. Ucieramy ziemniaki z masłem, żółtkami i śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy ją z masą ziemniaczaną. Blachę smarujemy olejem i wyciskamy na nią przy pomocy specjalnego rękawa z różnymi końcówkami małe kulki, gwiazdki lub inne, dowolne kształty. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200° i pieczemy 5– 10 minut.

ocena:

Dufinki

składniki

-1 kg ziemniaków
-3 jajka
-125 ml śmietany
-2 łyżki masła
-1 łyżka oleju

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki myjemy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, obieramy i mielimy. Ucieramy ziemniaki z masłem, żółtkami i śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy ją z masą ziemniaczaną. Blachę smarujemy olejem i wyciskamy na nią przy pomocy specjalnego rękawa z różnymi końcówkami małe kulki, gwiazdki lub inne, dowolne kształty. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200° i pieczemy 5– 10 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję