menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jeżeli używamy grzybów suszonych, to zalewamy je wodą i gotujemy ok. 30 minut. Następnie grzyby kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, pokrojone na kawałki podroby, poszatkowaną natkę pietruszki i grzyby wraz z wywarem z gotowania lub grzyby świeże pokrojone. Wszystko razem dusimy 15-20 minut. Farsz studzimy dodajemy 2 żółtka, mieszamy i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy śmietanę, tartą bułkę i lekko ubite białka. Solimy, pieprzymy do smaku i dokładnie wyrabiamy

ocena:

Farsz do drobiu z grzybów

składniki

  • 100 g suszonych grzybów lub 700 g świeżych
  • 250 g podrobów
  • 2 cebule, 2 jajka
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 100 g tartej bułki
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jeżeli używamy grzybów suszonych, to zalewamy je wodą i gotujemy ok. 30 minut. Następnie grzyby kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, pokrojone na kawałki podroby, poszatkowaną natkę pietruszki i grzyby wraz z wywarem z gotowania lub grzyby świeże pokrojone. Wszystko razem dusimy 15-20 minut. Farsz studzimy dodajemy 2 żółtka, mieszamy i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy śmietanę, tartą bułkę i lekko ubite białka. Solimy, pieprzymy do smaku i dokładnie wyrabiamy

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję