X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy mięsne

Farsz do drobiu z grzybów

Składniki

  • 100 g suszonych grzybów lub 700 g świeżych
  • 250 g podrobów
  • 2 cebule, 2 jajka
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 100 g tartej bułki
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jeżeli używamy grzybów suszonych, to zalewamy je wodą i gotujemy ok. 30 minut. Następnie grzyby kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, pokrojone na kawałki podroby, poszatkowaną natkę pietruszki i grzyby wraz z wywarem z gotowania lub grzyby świeże pokrojone. Wszystko razem dusimy 15-20 minut. Farsz studzimy dodajemy 2 żółtka, mieszamy i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy śmietanę, tartą bułkę i lekko ubite białka. Solimy, pieprzymy do smaku i dokładnie wyrabiamy

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również