menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żelatynę moczymy w trzech łyżkach wody, żeby napęczniała. Pomarańcze odcinamy w 2/3 wysokości i wyciskamy z nich sok. Skórki pozostawiamy, gdyż w nich podamy galaretkę. Sok z wyciśnięty z pomarańczy uzupełniamy sokiem gotowym, dodajemy sok z jednej cytryny (może być limonka), cukier, żelatynę- podgrzaną i rozpuszczoną. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Powinniśmy mieć ok. 800 ml soku. Rozlewamy go do „pomarańczowych miseczek” i wstawiamy do lodówki.

ocena:

Galaretka pomarańczowa

składniki

  • 500 g pomarańczy
  • 1,5 łyżki żelatyny
  • 1 cytryna
  • 80 g cukru
  • sok pomarańczowy – gotowy lub świeżo wyciśnięty

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żelatynę moczymy w trzech łyżkach wody, żeby napęczniała. Pomarańcze odcinamy w 2/3 wysokości i wyciskamy z nich sok. Skórki pozostawiamy, gdyż w nich podamy galaretkę. Sok z wyciśnięty z pomarańczy uzupełniamy sokiem gotowym, dodajemy sok z jednej cytryny (może być limonka), cukier, żelatynę- podgrzaną i rozpuszczoną. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Powinniśmy mieć ok. 800 ml soku. Rozlewamy go do „pomarańczowych miseczek” i wstawiamy do lodówki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję