menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sos: 75 g sosu sojowo-grzybowego, 2 łyżki oleju, kieliszek wina, 4 ząbki czosnku (wycisnąć), bulion z 1 kostki, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej. W woku rozgrzać olej i smażyć kawałki mięsa w bardzo gorącym oleju przez 5-10 minut. Po usmażeniu wyjąć i smażyć warzywa oraz pieczarki. Warzywa wyjąć z woka. Kawałki mięsa i warzywa włożyć do sosu dodając pieprz, chili .Ugotować ryż. Smakuje dobrze z surówką z kapusty pekińskiej

ocena:

Indyk po polsku

składniki

  • 400 g. piersi z indyka
  • 250 g. pieczarek
  • 1 seler
  • po 1 szt. papryki we wszystkich kolorach
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 4 ząbki czosnku
  • olej
  • ryż
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 25 g. białego wina wytrawnego,wiśniówka lub miód
  • Sos sojowo-grzybowy
  • mąka ziemniaczana

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sos: 75 g sosu sojowo-grzybowego, 2 łyżki oleju, kieliszek wina, 4 ząbki czosnku (wycisnąć), bulion z 1 kostki, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej. W woku rozgrzać olej i smażyć kawałki mięsa w bardzo gorącym oleju przez 5-10 minut. Po usmażeniu wyjąć i smażyć warzywa oraz pieczarki. Warzywa wyjąć z woka. Kawałki mięsa i warzywa włożyć do sosu dodając pieprz, chili .Ugotować ryż. Smakuje dobrze z surówką z kapusty pekińskiej

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję