menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajo wraz z łupiną kroimy na pół i delikatnie, żeby nie uszkodzić skorupki, wydrążamy środek. Siekamy białko, żółtko, dodajemy trochę masła, posiekaną zieleninę i przyprawy. Napełniamy na powrót skorupki. Posypujemy z wierzchu tartą bułką. Topimy na patelni masło i układamy jaja skorupką do góry. Gdy się zarumienią kładziemy na talerz, wyłuskujemy ze skorupek. Podajemy z sosami: tatarskim, majonezowym lub chrzanowym.

ocena:

Jajka faszerowane podawane z skorupce

składniki

  • 1 ugotowane na twardo jajko na osobę
  • pół łyżeczki siekanego koperku lub szczypiorku
  • tarta bułka
  • pół łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajo wraz z łupiną kroimy na pół i delikatnie, żeby nie uszkodzić skorupki, wydrążamy środek. Siekamy białko, żółtko, dodajemy trochę masła, posiekaną zieleninę i przyprawy. Napełniamy na powrót skorupki. Posypujemy z wierzchu tartą bułką. Topimy na patelni masło i układamy jaja skorupką do góry. Gdy się zarumienią kładziemy na talerz, wyłuskujemy ze skorupek. Podajemy z sosami: tatarskim, majonezowym lub chrzanowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję