menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kokilkę lub miseczkę smarujemy masłem, posypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wbijamy delikatnie jaja, tak, żeby nie rozlały się żółtka. Cebulę kroimy w pióra. Posypujemy jaja cebulą i posiekanym szczypiorkiem. Wkładamy kokilkę do piekarnika, lub do garnka z gorącą wodą, tak żeby woda sięgała do połowy. Gotujemy 6 minut.

ocena:

Jajka po wiedeńsku – przepis podstawowy tradycyjny

składniki

  • 2 jajka
  • 1 cebula dymka
  • szczypta szczypiorku
  • pół łyżeczki masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kokilkę lub miseczkę smarujemy masłem, posypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wbijamy delikatnie jaja, tak, żeby nie rozlały się żółtka. Cebulę kroimy w pióra. Posypujemy jaja cebulą i posiekanym szczypiorkiem. Wkładamy kokilkę do piekarnika, lub do garnka z gorącą wodą, tak żeby woda sięgała do połowy. Gotujemy 6 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję